Naast jachtbouw staat Nederland bekend om zijn grote diversiteit in commerciële scheepsbouw. Dit is een zeer brede industrie die varieert van riviercruiseschepen tot veerponten, van binnenvaartschepen tot specialistische offshore vaartuigen en van coasters tot snelle aluminium patrouille- en supplyschepen.

Naast de esthetische kwaliteit is in deze industrie vooral de duurzaamheid en weerstand tegen zwaardere omstandigheden van belang. Naast de isolatie die zorgt voor comfort op het gebied van geluid en klimaat alsmede de brandveiligheid, wordt in de commerciële scheepsbouw ook geïsoleerd ten behoeve van behoud van energie in verwarmde systemen zoals dekleidingen en ten behoeve van bescherming van vracht tegen temperatuurschommelingen, veroorzaakt door de elementen.

Combi Isolatie Tholen is gespecialiseerd in het isoleren van schepen in dit veeleisende segment . De werkzaamheden die wij uitvoeren bestaan onder andere uit :

  • thermische, akoestische en brandwerende isolatiesytemen.
  • isolatie van uitlaatgassystemen en dempers.
  • isolatie van warmwaterleidingen en koudwaterleidingen.
  • isolatie ten behoeve van chilled-water leidingen en aircosystemen.
  • akoestische ontdreuning van wanden en dekken.
  • installeren van vloersystemen.

 

Stacks Image 2899
Stacks Image 1406


De thermische, akoestische en brandwerende isolatie systemen kunnen afgewerkt worden met:
  • aluminiumfolie
  • marinedoek
  • aluminium- of stalen bondal plaat, indien gewenst inclusief het verzorgen van de ophangconstructie.
  • combinatie bondal en doek/folie

Uitlaatgassystemen en dempers worden geïsoleerd met doekmatrassen of kunnen worden afgewerkt met plaatwerk. In de commerciële scheepsbouw wordt meestal niet gekozen voor gepolijst RVS spiegelplaatwerk, maar voor een afwerking met stuccoplaat. Deze plaat is beter bestand tegen optische beschadigingen.

Warm- en koudwaterleidingen alsmede chilled-water leidingen en aircoleidingen worden in de regel geïsoleerd met elastomeren, zoals Armaflex.

Stacks Image 2937Akoestische ontdreuning is het stoppen van trillingen welke zich door de constructie van het schip verplaatsen en die zich openbaren als geluidsoverlast wanneer deze niet aan de bron gedempt worden. Voor het ontdreunen van wanden en dekken kan gebruik worden van spuitbare ontdreuning of van een sandwich compound in combinatie met aluminium / stalen tegenplaatjes.Vloersystemen zijn er in verschillende uitvoeringen die in overleg met de werf c.q. consultant als totaalpakket kunnen worden aangeboden. Combi Isolatie Tholen verzorgt de gehele opbouw van het vloersysteem, van het kale dek tot aan de vloer van waaruit de interieurbouwer het kan overnemen.

Stacks Image 13